Tero-nelio.png

49 TERO KYLÄ-KAILA

Kylatjatunturit pallo some.png

Tero Kylä-Kaila, 32-vuotias yrittäjäksi vastikään alkanut YAMK-restonomi. Ylempi korkeakoulututkinto tuli vasta joulukuussa valmiiksi ja tuoretta tietoa kertyi etenkin pohjoisen toimintaympäristön saralta. Nyt kun ylimääräiset tehtävät saatiin pois alta, ei liikkuvan sorttinen jätkä pysty aloilleen jäämään. Siispä tarmoa kunnallisvaaleihin ja valtuustoon pyrkimiseen!

Liikunnallisena perheenisänä tulee harrastettua etenkin golfia, salibandyä, pyöräilyä, jääkiekkoa, pesäpalloa ja eritoten lumilautailua. Liikunnan lisäksi suuri intohimoni on yrittäjyys ja sen kehittäminen. Siksi yritysvalmennukseen keskittyvä firmani sai alkunsa elokuussa 2020. Haluankin teemoiksi nostaa voimakkaasti esiin liikuntapalveluiden ja liiketoiminnan kehittämisen.

Kolarissa on mahtavat puitteet monipuolisen liikunnan harrastamiseksi ja liikuntamahdollisuuksien ylläpitoa sekä kehittämistä on jatkettava. Kolarin Kontio on saanut viime aikoina esimerkillisesti tunnustusta jalkapallossa ja rinnalle haluan luoda edellytyksiä muihinkin lajeihin kuten alppi- ja freestyle-lajeihin. Tälläkin hetkellä kierrän ympäri Pohjois-Suomea lumilautailun tutustuttamiseksi alakouluikäisille ja näen, miten tärkeää lapsille on liikunta. Seuratoiminta vaatii lähes aina mittavia talkootunteja, mutta kunnan mukanaolon tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Tulen panostamaan näihin koko kunnan laajuudella ja pyrkimykseni on saada kattavien liikuntapuitteiden piiriin koko Kolarin alue.

Niin ikään mahtavaa on Kolarissa monimuotoinen yrittäjyys. Kannatan ehdottomasti liiketoiminnan monialaisuutta, sillä vain muutamien toimialojen varassa oleminen on kunnalle suurempi uhka kuin mahdollisuus. Etätyöstä tuli vuoden 2020 käsite (erään viruksen lisäksi) ja nykyisin jo kattava valokuituverkosto mahdollistaa meille kolarilaisille sen, että tänne halutaan todella töihin mm. IT-alalta. Monialainen elinkeino turvaa taloutta ja saadaanhan etätyöntekijöistäkin verotuloja, ensin alueen yrityksiä työllistämällä ja lopulta varmasti yhä useampi asettuu meille pysyviksi asukkaiksi. Samalla on muistettava, että yrityksen toimisto (vaikka etätyötoimisto) Kolarissa kerryttää kunnalle myös yhteisöveroa, vaikka toiminta olisi pääosin muualla.

Näiden teemojen lisäksi kaikkineen haluan tuoda reipasta tekemisen meininkiä ja tietoon perustuvaa luottamusta päätöksentekoon. On tärkeää, että vedämme kunnassa yhteistä köyttä ja satsaamme koko kunnan vetovoimaan. Tehdään yhdessä Kolarista mahtava!