Minna-ympyra.jpg

48 MINNA KURTTILA

Kylatjatunturit pallo some.png

Hei, olen Kurttilan Minna, 53 v. Kahden aikuisen lapsen äiti, yhden pikkupojan mummi ja yhden ison pojan puoliso Pasmajärveltä.

Olen koulutukseltani taiteen maisteri (teollinen muotoilu) ja laskentamerkonomi, ja minulla on graafiseen suunnitteluun ja kirjoittamiseen erikoistunut yritys. Asiakkaani sijaitsevat ympäri Suomea, mutta pystyn mainiosti tekemään heille töitä täältä Honkaniementien varrelta. Olen tuore metsänomistaja, ja tällä hetkellä kirjoitan kirjaa metsätilan sukupolvenvaihdoksesta.

Rakensimme omakotitalon Pasmajärven itärannalle viisi vuotta sitten (Rovaniemellä on edelleen kerrostaloasunto, mutta koti on nyt täällä). Kolari on tullut tutuksi jo aiemmin, sillä ennen omaa yritystäni työskentelin mm. matkailualan kehittämistehtävissä ja projektitöissä myös Ylläksellä. Meillä on ollut mökki Äkäslompolossa toistakymmentä vuotta. Ihan alun perin olen kotoisin Pelkosenniemeltä.

Ennen kuin perustin yritykseni, toimin monissa kuntaomisteisten organisaatioiden johtotehtävissä. Olin aluepäällikkönä FCG:ssä (Finnish Consulting Groupissa, entinen Suunnittelukeskus), jonka tärkeimmät asiakkaat ovat kuntia. Siinä työssä tulivat tutuiksi monet yhdyskuntasuunnitteluun liittyvät asiat aina vesihuollosta ja kaavoituksesta YVA-selostuksiin asti. Olen työskennellyt myös Rovaniemen teatterissa ja Oulun kaupunginteatterin johdossa, jolloin opin paljon kuntaomisteisen kulttuurilaitoksen iloista ja suruista. Lapin liitossa työskennellessäni olin mukana mm. maakuntastrategioiden laatimisessa ja sain lievän yliannostuksen EU-rahoitteisista hankkeista. Olen aikanaan ollut jopa Lapin Markkinointi Oy:n tj., mutta siitä alkaa olla jo toistakymmentä vuotta.

Kolarin kylät ja tunturit -ryhmän tavoitteet ja periaatteet tuntuivat heti sellaisilta, joita haluan itsekin edistää. Arvostan avointa keskustelua, faktoihin perustuvaa päätöksentekoa ja yhteistyötä: kaikki osapuolet ansaitsevat tulla kuulluksi. Yhteisten asioiden hoitaminen ei saisi olla peliä eikä siihen saisi sekoittaa vanhoja kaunoja, vaikka pienissä kunnissa tahtoo valitettavan usein niin käydä. Kannatan ajatusta, jonka mukaan asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Kolarilla on kaikki edellytykset jatkaa kehittymistään yhtenä vetovoimaisimmista kunnissa Suomessa. Luontoa, toimivaa infraa ja palveluita arvostetaan ympäri maailman. Itä-Lapissa kasvaneena ymmärrän myös rajanaapurin merkityksen. Avoin länsiraja ja monipuolinen yhteistyö naapurivaltion kanssa on sellainen rikkaus, joista Lapin itärajalla voi vain haaveilla. Olen kiinnostunut kunnan kehittämisestä kokonaisuutena, koska jokaisella päätöksellä on vaikutuksia moniin eri asioihin ja vuosikymmenienkin päähän. Siksi päätöksentekijöillä pitää olla halua perehtyä asioihin monesta eri näkökulmasta.

On ilo olla mukana Kolarin kylät ja tunturit -ryhmässä, sillä tämä kunta ansaitsee positiivisia, rohkeita ja avoimia vastuunkantajia.

Aurinkoista ja turvallista kevättä kaikille!