WhatsApp Image 2021-05-15 at 11.05.34.jp

52 MIKKO LIPPONEN

Kylatjatunturit pallo some.png

Olen aina ollu kolarilainen. Äiti ja isä vissiin serkkuja, että pitäis mennä vähän tiukemmankin tarkastelun lävitte. Palosaajossa olen lapsuuden ja nuoruuden eläny. Sitten pienien mutkien kautta Äkäslompolon kylhään muutin. Täällä eläny ja pyörittäny pientä yritystoimintaa nyt jo yli 10 vuotta.

Lasten ja nuorten asiat ja tulevaisuus on minun isompi kiinnostuksen kohde. Kaikessa päätöksen teossa ajattelen, että ko jäis tuleville polvile pikkusen parempi ko mitä nyt on ollu. Tämä pätee tietenki kaikessa muussakin. Kolarissa on isoja asioita eessä, kouluja ja hoivaa saahaan pähkäillä, että miten kaikilla olis mahollisimman hyvä olla. Kolarin vetovoiman ja aktiivisten kylien säilyttäminen tietenki on tärkeää. Lappiin ja Kolariin on nyt vetoa. Mistä kaikille asunnot?

 

Luonto ja sen arvo on mulle suunnaton. Siksi meän kunnassa häätyy saaha jäte- ja kierrätysasiat kaikkien käsille. Ei riitä, että kierrätyspisteitä on muutama koko kunnassa. Tuulivoimahankkeet on varmasti tapetilla ens valtuustokaudella. Kukhaan ei halua ihan takapihalle isoja myllyjä. Suoja-alueet on oltava riittävät. Sama koskee kaikkea muutakin teollista toimintaa.

 

Muutenki häätyy kaikessa ottaa huomioon, että olema iso kunta ja eripuolilla kuntaa on erilaiset lähtökohat ja ajatukset alueen kehittämiselle. Väylällä tärkeää on lohi ja yhteistyö väylän yli, järvikylissä kylien elinvoima ja pikkuhiljaa alkava matkailun kehittyminen, tunturialueella alueen kehittäminen kestävästi perinteitä kunnioittaen ja kuntakeskuksessa sen viihtyvyyden ja merkityksen kehittäminen.

 

Kaikkia näitä asioita yhistää se, ja tämän olen oppinu nyt neljän vuoden aikana valtuustossa ja hallituksessa varajäsenenä, kunta voi toimia vain mahollistajana ja liikkeelle panevana voimana. Loppu jää meille kuntalaisille ja on meän aktiivisuudesta kiinni.

 

"Tulis joku ja tekis jotaki." On useasti kuultu lausahdus. Kukhaan muu ei tehe meän puolesta jos emmä itte ole aktiivisia. Tämän takia olen taas tarjolla Kolarin valtuustoon "Kolarin kylät ja tunturit" sitoutumattomalla listalla. Tällä listalla on kokemusta ja tietämystä joka puolelta.