145495522_109333237839852_71788583009200

43 JARI IKKELÄ

Kylatjatunturit pallo some.png

Olen Jari Ikkelä, reilu 50-vuotias matkailualan monitoimi-yrittäjä. Pääasiassa majoitustoimintaa (lue siivousta) ja sitten paljon kaikkea muuta; markkinointityötä, mainosjulkaisuja, hiihdonopetusta ja –opastusta, lumirakentamista, maahantuontia, Jemessportin eri puuhia, konsultointia, elokuvatuotantoja jnejne. Ylläksellä, eli tarkemmin Ylläsjärvellä, on tullut asuttua reilut 20 vuotta. Lähtöisin olen Etelä-Pohjanmaalta, Kauhajoelta. Eli Junantuoma Pohojalaanen ja ylpeä siitä, luonnollisesti.

Sydäntä lähellä on Ylläs ympäristöineen, Silja-puoliso, Bruno-koira, amerikanautot ja - moottoripyörät, alamäkilajit, Vuoret, kuntosali ja kaverit. Olen mukana osakkaana muutamassa alueen yrityksessä ja oma yritykseni SRY (Sport Resort Ylläs) Service Oy on nyt toiminut jonkin vuoden päätoimisena työllistäjäni. Myös mm Bar Kaapissa olen osakkaana. Mökkejämme ja muita kohteitamme välitämme mm. yllakselle.com majoitussivuston kautta.

Olin jo 2000-luvun alussa aktiivisena viemässä Ylläksen alueen asioita ja hankkeita eteenpäin niin Sport Resort Ylläksen markkinointipäällikkönä kuin aktiivina Ylläksen matkailuyhdistyksessä ja Ylläksen markkinoinnissa. On tullut oltua mukana monissa Ylläksen luottamustoimissa, hankkeissa ja tapahtumissa vuosien mittaan. Vara-valtuutettuna olin Meän Kolarin ryhmässä Kolarin valtuuston työnteossa mukana 2017 –2021, joka oli toivottavasti hyvää oppia tulevaan

Ylläs ja sen ympäristö on kunnalle mahdollisuus, maamerkki, elinehto ja taloudellisesti sen tärkein alue, jonka merkitystä ei ole kuntatasolla ehkä vielä(kään) täysin ymmärretty. Toinen vielä vähemmälle huomiolle jäänyt kätketty aarre on Väylä ja sen mahdollisuudet, unohtamatta Kolarin elinvoimaisia kyliä. Luonnon, Matkailun, Kylien, Väylän ja Ylläksen on saatava arvoisensa kohtelu, että kunta pysyy elinvoimaisena. Matkailun ja luonnon ympärivuotisilla tukijaloilla pärjäämme nyt ja tulevaisuudessa, muiden elinkeinojen tullessa mukaan kirjoon noiden luonnollisten vetovoimatekijöidemme myötä. Hyvät ja nopeat tietoverkot, tasokkaat asuinolosuhteet, liikenne, reitistö, koulut ja harrastemahdollisuudet ovat osa tätä kokonaisuutta.

Kaivokset, Tuulimyllyt ja muut teolliset hankkeet ovat luonnollisesti tärkeitä ja nousevat esiin silloin tällöin Kolarin kunnan päätöksenteossa. Kaikelle on varmasti aikansa ja paikkansa, mutta hankkeita suunnitellessa, vaikutuksia miettittäessä ja toteutettaessa on huomioitava alusta lähtien luonto, turvallisuus, taloudelliset riskit, muut elinkeinot, paikalliset asukkaat ja muut mahdolliset vaikutukset. Jos hankkeiden hyödyt tutkitusti ja kiistattomasti ohittavat haitat ja hankkeet päästään toteuttamaan riskittömästi ja turvallisesti luontoa ja paikallisia asukkaita kunnioittaen, niin miksi ei?

Yhteiset teemamme löydätte ryhmämme Facebook-sivuilta ja niihin asioihini haluamme vaikuttaa.

 

Tämä asiallinen ja fiksu (mutta toki leppoisa) "Kolarin Kylät ja Tunturit" -kuntavaaliryhmämme vie asioita eteenpäin keskustellen, kuunnellen, tutkien, perehtyen ja perustellen, luontoa ja nykyisiä elinkeinoja kunnioittaen. Kuntamme ja kylämme ovat ihan tilastojenkin mukaan juuri tällä hetkellä Suomen vetovoimaisimpia paikkoja asua ja lomailla, pidetään siitä kiinni!

 

On hienoa olla tässä ryhmässä mukana tekemässä Kolarista yhtä Suomen parasta ja samalla valo- ja vetovoimaisinta kuntaa.